Waffle Topping Inspiration
This past Saturday Sweden celebrated "Våffeldagen" (The Waffle Day) and of course I therefore had waffles! (Yes, Sweden do have several feast days for different types of food).
As I don't eat sugar or whipped cream, the classical option of jam and whipped cream as topping was not an option. Instead I went with something new; parmesan mix, chive and red onions. I loved it! Not only did it taste delicious (and even more so when I added just a little bit of salt), but it offered a more pleasing type och fullness afterwards. Moreover, I was fuller than I usually get on waffles.
For the parmesan mix you'll need 0.4 - 0.8 cups grated parmesan (1 - 2 dl) and 200g philadelphia original or any other brand of the same type of cheese. Mix the two and put it in the fridge one or two hours before serving. Once the waffles are served, top it all with some chive and lightly fried red onion. Yum!
Bonus tip: For even tastier waffles, throw some (finely chopped) spinach into the waffle mix and get spinach waffles! They're great with this topping!
//Som de flesta säkert redan vet så var det ju våffeldagen i lördags. Givetvis år jag därför våfflor.
Eftersom jag inte äter socker eller grädde så var den traditionella toppningen grädde och sylt inte en möjlighet. Istället körde jag på ett nytt alternativ; parmesanröra, gräslök och rödklök. Jag älskade det! Inte bara smakade det fantastiskt gott (och ännu godare när jag strödde över en nypa salt), utan det gav också en trevligare känsla efteråt. Jag var mättare än jag vanligtvis blir av våfflor och mättnadskänslan var också trevligare än den brukar.
För parmesanröran så behöver du 1 - 2 dl riven parmesanost och 200g philadelphia original eller någon annan färskost. Blanda ihop ostarna och stäl in dem i kylskåpet i en till två timmar innan servering. När det är dags att äta så gratinera också med gräslök och lätt brynt rödlök. Mums!
Bonustips: För ännu godare våfflor, blanda i lite finhackad spenat i våffelsmeten och få spenatvåfflor! De är fantastiskt goda till den här toppningen!
Men åhh vad gott det lät!! MUMS
Gud vad gott!
Åh gott! :D
Jag gillar inte sylt och grädde och det där ser riktigt gott ut! Tack för tipset. <3 Kramis
Men gud så gott! Oftast äter man bara våfflor med sylt! Inte att förglömma att man kan göra det mer matigt. Bra tips :D
Vad gott!
Ser gott ut! Jag gillar dock inte våfflor, så blev inga våfflor för mig :)
Muuuuums mums mums!!
sv: Nej det visste jag faktiskt inte heller, jag tycker verkligen du ska ta och spana in! :D
Kram
mums! älskar våfflor, vad fint du gjort!
Parmesanröran låter så god!
så gott
det låter faktiskt riktigt gott! lite matigare liksom, och det går ju inte att överdosera parmesan, hehe... minns att jag åt en curryvåffla i paris förut, tyckte det var SÅ gott. tummen upp för matvåfflor helt enkelt ;)
Gott! :)
gott!
Låter så gott!!
Det är ju supergott att göra matiga våfflor också :) Detta såg gott ut!
Smarrigt :D
Åh såå bra gips!!
Åh såå bra tips!!
Åh låter ju jättegott :D
Sv: Ja precis, Luna play är den blåa rengöraren på bilden :)
Härligt med matiga våfflor!
åh vad gott!
Låter gott och ser riktigt gott ut också! Något jag kanske bör testa. Kram.