Potato Waffles with Walnut and Parmesan Cream
A few days back I stumbled across Foodjunkie’s recipe for potato waffles and immediately I knew I wanted to give it a try. My assessment? Amazing!
The waffle itself is pretty basic, but the cream?! Yum! As we all know my patience is horrible it might explain why I didn’t really succeed with the waffling. Sure, the one in the photo looks amazing, but that was the only successful one… But fear not! I will definitely try this again soon, so if I come up with a trick for succeeding with the waffling, I’ll let you know!
Ingredients (2 portions) The Waffles: 8 potatoes Olive oil Salt Pepper The Cream: 3 tbsp. parmesan 0.8 cups walnuts Fresh basil 1 tsp. coconut oil* 1 clove of garlic 1 tbsp. water Salt Pepper |
Step-by-step 1. Peel and grate the potatoes 2. Press out the liquid (I did it with my hands, there probably are better ways) 3. Mix in olive oil, salt and pepper by your own taste 4. Heat the waffle iron 5. Divide the potatoes into four and waffle one by one (let it take time) 6. Mix all the ingredients for the cream in a mixer. Taste, and if you feel like something’s missing, add more and mix again. (I added more coconut and parmesan) 7. Grate some extra parmesan on top, serve and enjoy! |
* I couldn’t find this in my regular store so I just mixed some regular cooking oil with around 1 tbsp. coconut milk
//För några dagar sedan snubblade jag över Foodjunkies recept på potatisvåfflor och visste på en gång att jag ville testa att laga dem. Mitt omdöme? Fantastiska!
Våfflan i sig är ganska enkel men röran?! Yum! Eftersom vi alla vet hur otroligt dåligt tålamod jag har så är det kanske inte så konstiga att jag inte riktigt lyckades med själva våfflingen. Visst, våfflan på bilden ser fantastisk ut, men det var den enda jag lyckades med… Men oroa er inte! Jag kommer garanterat testa det här receptet igen inom en snar framtid, så om jag kommer på ett trick för att lyckas med våfflingen så säger jag till!
Ingredienser (2 portioner) Våfflorna: 8 potatisar Olivolja Salt Peppar Röran: 3 matskedar parmesan 2 dl valnötter Färsk basilika 1 tesked kokosolja* 1 vitlöksklyfta 1 matsked vatten Salt Peppar |
Steg för steg 1 Skala och riv potatisen 2. Pressa ut vätskan (Jag gjorde det med händerna men det finns säkert bättre sätt) 3. Blanda i olivolja, salt och peppar efter eget tycke 4. Värm upp våffeljärnet 5. Dela in potatisen i fyra delar och våffla var för sig (låt det ta tid) 6. Blanda alla ingredienserna för röra i en mixer. Smaka av och tillsätt mer av det du ev. tycker saknas och blanda igen (jag lade till mer parmesan och kokos) 7. Riv lite extra parmesan över, servera och njut! |
* Jag hittade ingen kokosolja i min vanliga mataffär så jag blandade matolja med ca 1 matsked kokosmjölk