Vegan Chocolate Balls // Veganska chokladbollar
Ok people, I’m going to share a treasure with you right now. I found this recipe yesterday and was like “will this even work?” 100 percent healthy chocolate balls? Does that really exist in this world? The answer is yes. Yes they do. I’m being entirely serious here, you could eat these for breakfast.
The funny thing is that they also look entirely like chocolate balls, which kind of played my eyes a little? They were like “this is chocolate balls, we don’t eat chocolate balls”. But these ones we do, because they’re just as healthy as your ordinary oatmeal breakfast. (Yes. I am truly amazed by this).
These chocolate balls are entirely vegan, lactose and gluten free. And entirely yummy.
There’s no reason to horse around, here’s the recipe! I first found it here (Swedish).
Ingredients
(10 chocolate balls)
2 ripe bananas
2 tbsp. cacao
1 tbsp. coffee
1.3 cups oatmeal
0.4 cups grated coconut
+ 0.4 cups grated coconut
for garnishing
|
Step-by-step 1. Mash the bananas 2. Add the rest of the ingredients and mix 3. Roll the batter into balls and roll the balls in grated coconut 4. Let rest in the fridge for an hour 5. Enjoy!
|
//Okej kompisar, jag har en skatt att dela med er. Jag hittade det här receptet igår och tänkte ”kommer det här ens att funka?” 100 procent nyttiga chokladbollar? Existerar det verkligen i den här världen? Svaret är ja. Ja det gör det. Jag är helt seriös, du kan äta de här till frukost.
Det roliga är att det här också ser ut helt och hållet som chokladbollar vilket också lurade mina ögon lite? De tyckte att ”det här är chokladbollar, vi äter inte chokladbollar”. Men de här äter vi, för de är precis lika nyttiga som din vanliga havregrynsfrukost. (Ja. Jag är galet fascinerad över detta).
De här chokladbollarna är helt veganska, helt laktos- och gluten fria och helt genomgoda.
Det finns ingen anledning att dra ut på det, här är receptet! Jag hittade originalet här.
Ingredienser
(10 chokladbollar)
2 mogna bananer
2 matskedar kakao
1 matsked kaffe
3 dl havregryn
1 dl riven kokos
+ 1 dl riven kokos att
garnera med
|
Steg för steg 1. Mosa bananerna 2. Blanda i resten av ingredienserna 3. Rulla smeten till bollar och rulla bollarna i riven kokos 4. Låt vilka i kylskåpet i en timme 5. Njut!
|
The ingredients you're going to need // Ingredienserna som du behöver
First, mash the bananas // Börja med att mosa bananerna
Add the rest of the ingredients and drink the leftover coffee // Blanda i resten av ingredienserna och drick upp det överblivna kaffet
Roll into balls, let rest in fridge, enjoy! // Rulla till bollar, låt vilka i kylskåpet, njut!
Oj vad gott och nu blev jag riktigt sugen! <3 Kramis
Så goda de ser ut! :)
super tack för detta supernyttiga. ska göra det nu till efterrätt efter lunchen här hemma. tack snälla puss och kram finaste mirjam <3
Muuuums!
Vad bra att kunna göra dom på det sättet med :)
Älskar banan så detta lät ju riktigt gott! :)
Så gott!
Åh mums vad gott det såg ut! Åt också en vegansk chokladboll igår, nämligen en Delicatoboll ;)
mums!
Mums vad goda! :)
Så gott :D
Å det där måste jag prova!
Åh, så goda de låter ju, dessa ska jag verkligen prova! :D Sv: Åh, vad glad jag blir att du tycker det, hihi, du gör mig så glad med dina kommentarer! :D Jag sa "Wo ai ni"/我爱你 som betyder "Jag älskar dig", haha. Var så chockad i stunden så kom inte på något bättre, haha, plus att man hade så kort tid så hade inte hunnit säga något mer. Men han verkade jättechockad över att någon pratade kinesiska, hihi, är typ fortfarande i extas!
Mumsigt :D
Så gott! Tack för receptet :D Kram <3
så gott :)
åh så bra recept!