Quorn Tikka Masala

Quorn Tikka Masala is a perfect option when there is not that much time to cook but you still want to stay healthy and become full. As there is so much protein in the quorn, I promise you’ll stay full for hours!
Ingredients (2 portions)
1 package (300 g) of quorn in bits
2 dl/0.85 cup crème fraiche
1 package of tikka masala spices*
Oil for frying
Water
Salad, cherry tomatoes, corn
* I used the Santa Maria brand as it is the easiest to find in Sweden. They also have a recipe but with chicken on their spices.
Step by step
- Put the frozen quorn into a frying pan with oil and fry it until it has some colour. Be careful not to fry it for too long as I find quorn easily becomes dry if one does.
- Put 1 dl (0.4 cups) water and the spices into the frying pain and mix it together with the quorn. Here, I felt 1 dl was too little and added an additional one to avoid burning the food.
- Add crème fraiche and mix together properly.
- Let everything simmer on a low temperature for around 5 minutes
- Add salad and vegetables
In Swedish:
Quorn Tikka Masala är ett perfekt alternativ när man inte har så mycket tid att laga mat men fortfarande vill äta någonting nyttig och mättande. Eftersom det är så mycket protein I quornen så lovar jag att du kommer att vara mätt i flera timmar!
Ingredienser (2 portioner)
1 paket av Quorn bitar
2 dl crème fraiche
1 paket Tikka Masala kryddning*
Olja till stekning
Vatten
Sallad, körsbärstomater, majs
* Jag använde Santa Marias kryddblandning eftersom den är lättast att hitta i Sverige. De har också ett recept med kyckling på baksidan av kryddblandningen.
Steg för steg
- Lägg den frusna quornen i en oljad stekpanna och stek tills den fått lite färg. Var noga med att inte steka för länge eftersom quorn lätt blir ganska torrt om man gör det.
- Tillsätt 1 dl vatten och kryddblandingen och rör ihop med quornen. Den här gången kände jag att 1 dl var lite för lite och tillsatte en extra dl för att inte bränna maten.
- Tillsätt 2 dl cremé fraiche och rör ihop ordentligt.
- Låt allt puttra på låg värme i ungefär 5 minuter
- Tillsätt sallad och grönsaker
Åh, såg gott ut!:D