But What if I add Cashew?
So this Wednesday when I was feeling my sore throat a little, I thought about making myself some banana ice-cream. I would guess you’ve all heard about it by now, you slice a banana, freeze it for a couple of hours and then mix it. It’s really good if you like bananas, and the healthiest ice-cream I can think of. But I mean… It’s just a banana. I know what a banana taste like. I had a look in my freezer and found some blueberries and thought, alright, I can add some blueberries, it will be nice. It will be good for my throat.
A couple of hours later I opened the cupboard to take out the mixer and something catches my eye.
Suddenly I’m excited.
Suddenly I feel brilliant.
“But what if I add cashew?” I asked myself. Then it’s no longer that old boring banana with blueberries. It’s something more, something better. Something new. So I did.
And the result?
What if you add cashew nuts to your banana-blueberries ice cream? Then what?
Then nothing.
Honestly. It doesn’t make any difference at all. You can’t even taste them.
After this initial disappointment I had a second round of thought.
“So this tastes a lot of blueberries”, I thought. “But what if I take away the blueberries and add salted cashew instead? That would be interesting”. And like most times when I feel something would be interesting to try I did.
And then the world got just a tiny bit better.
It’s not the recipe of the century, I’ll be the first one to admit that. But it added something new. A little crunch, a little salt. It was quite nice. So give it a go at home, mix a frozen banana with salted cashew nuts and try it for yourself. Your world might get a tiny, tiny, bit better too.
//I onsdags när jag kände mig lite krasslig så funderade jag på att göra lite bananglass. Jag antar att de flesta av er har hört talas om det vid det här laget. Man delar en banan, lägger den i frysen. Efter några timmar tar man ut den och mixar den. Det är verkligen gott (förutsatt att du gillar banan) och den nyttigaste glass som jag kan komma på. Men jag menar.. Det är bara en banan. Jag vet hur en banan smakar. Jag tog en titt i frysen och hittade lite blåbär och tänkte att okej, jag kan blanda i lite blåbär, det blir gott. Det kommer att vara bra för min hals.
Ett par timmar senare öppnade jag skåpet för att ta ut mixern och får syn på något.
Plötsligt blev jag engagerad.
Plötsligt kände jag mig genialisk.
”Men vad händer om jag blandar i cashewnötter?”, tänkte jag för mig själv. Då är det inte längre en tråkig gammal banan med blåbär. Det är någonting mer, någonting bättre. Någonting nytt.
Så jag gjorde det.
Och resultatet?
Vad händer om du blandar i cashew nötter i din bananglass?
Ingenting.
Ärligt talat. Det gör ingen skillnad överhuvudtaget. Du kan inte ens känna smaken.
Efter denna inledande besvikelse tänkte jag en vända till.
”Det här smakar mycket blåbär”, tänkte jag. ”Men vad händer om jag tar bort blåbären och blandar i salta cashewnötter istället? Det vore intressant”. Och precis som de flesta gånger då jag känner att någonting vore intressant att testa så gör jag det.
Och världen blev en liten aning bättre.
Det är inte århundrandets recept, jag är den första att erkänna det. Men det gav någonting nytt. Någonting knaprigt, lite salt. Så testa hemma, mixa en frusen banan med salta cashewnötter och testa. Din värld kanske blir lite, lite, bättre den också.
Haha men åh så härligt inlägg, lät faktiskt riktigt gott :)
Vilket bra tips :)
Bra tips :D kram
Ser gott ut :D
mmmums!
Vad gott!
Muuums :) Brukar ha cashew i mina bowls :)
Åh tack snälla för tipset, ska testa honungsvatten :)
gott!
Toppen när man får till något som man tycker om :)
åh älskar bananglass! särskilt med jordnötssmör i! testa det om du inte gjort det redan ;)
måste testa